>
Sfaturi Utile pt Masini de Spalat rufe

Fiind considerata o necesitate absoluta intr-o gospodarie contemporana, in care timpul si resursele sunt limitate, Masina de Spalat trebuie sa ofere rezultate maxime si o functionare optima. De aceea va oferim cateva sfaturi de urmat, dupa o instalare si racordare la sursa de apa corespunzatoare:

Posted in Sfaturi utile, RRMS | Date: November 26, 2016

Ce este Clasa de Energie?

Image

Alegeti la achizitionare o masina de spalat cu o clasa de energie cat mai buna ( A++ , A+++ ) pentru un consum optim de resurse si un spalat cat mai bun. Clasa de energie este trecuta pe fisa tehnica a masinii si este afisata intr-un loc vizibil.

RRMS - 0727.327.756

Posted in Sfaturi utile, RRMS | Date: October 21, 2016

Cum sortam rufele inainte de spalare?

Image 02

Rufele se sorteaza in functie de culori si material, pe eticheta hainelor existand simboluri care reprezinta instructiunile de spalare recomandate de producator, de aceea se recomanda verificarea acestora inaintea achizitionarii hainelor. Textilele din fibre naturale (matase, bumbac) se separa de cele artificiale (poliester) care pot absorbi uleiurile din anumite fibre naturale.

RRMS - 0727.327.756

Posted in Sfaturi utile, RRMS | Date: October 7, 2016

De ce se decoloreaza rufele?

Image 03

Rufele cu risc de decolorare se umezesc putin cu apa calda inainte de amestecarea cu alte rufe pentru a vedea daca iese culoarea. Pentru textilele delicate sau cu accesorii atasate se recomanda intoarcerea pe dos pentru protejarea lor.

RRMS - 0727.327.756

Posted in Sfaturi utile, RRMS | Date: September 25, 2016

Folosim anticalcar?

Image 03

Cele mai bune materiale din care sunt fabricate cuvele masinilor de spalat sunt : inox, poliplex si duraprop. Se recomanda utilizarea produselor anticalcar daca in regiunea in care locuiti apa este mai dura (bogata in calciu, magneziu si alte saruri minerale) , calcarul depus pe componentele unei masini de spalat va reduce randamentul , va creste consumul de energie , va ingusta diametrul furtunurilor ceea ce poate provoca defectiuni serioase si costisitoare ulterior.

RRMS - 0727.327.756

Posted in Sfaturi utile, RRMS Date: August 4, 2016

Cat detergent punem?

Image 03

Nu se foloseste o cantitate mai mare de detergent decat cea recomandata pe ambalajul acestuia daca rufele sunt foarte murdare sau patate ci se utilizeaza functia de prespalare. Petele de pe textile se scot cu atat mai usor cu cat mai repede sunt spalate - timpul, aerul, caldura sau alti factori fixand puternic pata pe material. Hainele de sezon nu se pun la pastrare fara a fi spalate inainte.

RRMS - 0727.327.756

Posted in Sfaturi utile, RRMS | Date: July 20, 2016

Ce detergent folosim?

Image 03

Pentru rufele albe se utilizeaza detergentii pudra deoarece detergentii lichizi nu contin agenti de albire. Se pot folosi cei lichizi in cazul in care se foloseste si un inalbitor separat. De asemenea, se recomanda ca detergentul sa nu se puna de la inceputul programului de spalare si sa se lase sa traga apa pana se vede in partea de jos a hubloului. Dupa principiul vaselor comunicante apa intra in cuva si in furtunul de evacuare in acelasi timp, cu tot cu o parte din detergent.

RRMS - 0727.327.756

Posted in Sfaturi utile, RRMS | Date: July 5, 2016

De ce 'fuge' masina de spalat?

Image 03

Picioarele masinii de spalat (echilibrul acesteia) se verifica periodic pentru o pozitionare optima evitand situatia unei masini care "fuge" sau a defectiunilor rezultate din cauza instabilitatii. Pentru o cuva cu rufe putine setati ( daca exista optiunea ) o viteza de centrifugare mai mica (600 - 800 rpm).

RRMS - 0727.327.756

Posted in Sfaturi utile, RRMS | Date: June 27, 2016

Iese spuma din masina de spalat!

Image 03

In cazul in care se observa spuma pe hubloul masinii de spalat sau pe haine, la sfarsitul programului, se mai efectueaza o clatire, iar la urmatoarea incarcatura se utilizeaza mai putin detergent. Unii detergenti au o putere de spumare mai mare dacat altii. Dar daca spuma din interior iese afara prin sertarul detergentului inseamna ca incarcatura din masina este prea mare. In acest caz opriti programul, evacuati apa in exces si respalati.

RRMS - 0727.327.756

Posted in Sfaturi utile, RRMS | Date: June 11, 2016

De ce miroase masina de spalat?

Image 03

Daca din masina se simt mirosuri neplacute se efectueaza un program complet de spalare la o temperaturaridicata (60 - 90 grade Celsius) cu clor, soda sau otet, acestea dizolvand grasimile, noroiul sau mucegaiul care pot acoperi cuva, furtunele sau celelalte componente ale masinii.

RRMS - 0727.327.756

Posted in Sfaturi utile, RRMS | Date: May 23, 2016

Cum ingrijim masina?

Image 03

Dupa fiecare ciclu de spalare se sterge si se usuca garnitura hubloului si se lasa usa deschisa pentru aerisire, iar sertarul de detergenti se spala si se sterge cu o carpa curata.Din cauza detergentilor si a balsamuluiconcentrat, pe sertar se poate forma mucegaiul, iar in anumite situatii se poate infunda compartimentul iar apa nu mai trece.

RRMS - 0727.327.756

Posted in Sfaturi utile, RRMS | Date: May 15, 2016

Electrocuteaza masina de spalat?

Image 03

Daca simtiti o furnicatura in mana in momentul in care atingeti cuva masinii sau chiar masca acesteia inseamna ca priza sau cablul de alimentare are o problema - priza, nu are impamantarea facuta adica firul verde cu galben nu este corect legat sau cablul are probabil o inrerupere, in acest caz fiind nevoiti sa il inlocuiti. Indiferent de cauza socului electric nu incercati sa rezolvati singuri problema, lasati aceast lucru in seama PERSONALULUI CALIFICAT!

RRMS - 0727.327.756

simb SPALARE

simb2 INALBIRE

simb3 USCARE

  • u1 Uscare la masina cu tambur rotativ la temperaturi joase
  • u2 Uscare la masina cu tambur rotativ la temperaturi normale
  • u3 Uscare la masina cu tambur rotativ la temperaturi inalte
  • u4 Nu se usuca la masina
  • u5 Nu se usuca la masina cu tambur rotativ
  • u6 Se usuca pe sarma
  • u7 Se usuca pe sarma fara stoarcere
  • u8 Se usuca pe o suprafata orizontala
  • u9 Se usuca la umbra

simb4 CALCARE

simb5 CURATARE CHIMICA